Levens veranderd door Jezus,
Maken van discipelen,
De wereld bereiken

Drugs en criminaliteit


Jaren ben ik op zoek geweest naar geluk in deze wereld. Mijn jeugd was niet echt rozengeur en manenschijn; mijn vader was alcoholist waar wij in ons gezin behoorlijk last van hebben gehad (geweld, angst, intimidatie, etc). Mijn ouders gingen scheiden toen ik bijna 12 was. Ik dacht dat wij, mijn moeder, mijn jongere zus en ik eindelijk tot rust zouden komen (mijn broer bleef bij mijn vader). Maar mijn moeder had al snel een andere vriend. Ik wilde geen tweede vader. Ik had mijn moeder in het begin liever voor ons alleen gehad. Ik heb geen tijd gehad om dingen rustig te kunnen verwerken, ik moest het maar nemen zoals het kwam. Ik voelde mij vaak alleen, onbegrepen, en zat op slot met mijn gevoelens. Ik had wel een huis, maar voelde me niet thuis. Op school was het een ramp, ik was totaal niet gemotiveerd om te leren, kon me ook moeilijk concentreren. In de pauzes, of na schooltijd, begon ik  samen met mijn vriendinnen steeds vaker te stelen in winkels. Ik zocht bij hun acceptatie, ook bij jongens wilde ik graag geliefd zijn. Ik begon steeds meer te doen waar ik zelf zin in had. In die tijd blowde ik af en toe als ik naar ons buurthuis ging.

In mijn tienertijd kreeg  ik een verhouding met een jongen van 21 jaar, die mij later bedroog met mijn lievelingstante, die heel wat jaren ouder was dan hij. Er werd geen rekening gehouden met mijn gevoelens. Hier ben ik erg stuk van geweest. Ik was toen 14-15 jaar.

Na mijn achtiende ging ik samenwonen en na drie jaar was dit weer einde verhaal. Niet lang daarna ontmoette ik een buitenlandse man, waarvan ik na enige tijd zwanger raakte. Ik besloot arbortus te doen, waar ik achteraf heel veel spijt van heb gehad. Na enige tijd kwam ik erachter dat ook hij mij bedrogen had, met mijn vriendin en nog wat andere vrouwen. Ik besloot deze relatie te verbreken, maar dit ging niet zomaar. Hij zei dat hij van mij hield, maar bleef met andere vrouwen vreemd gaan. Mijn leven werd door hem geterroriseerd; hij wilde mij bezitten, ik werd door hem achtervolgd, overal waar ik was kwam hij plotseling opduiken. Hij was een schrik voor iedere man die maar in mijn buurt durfde te komen. Hij wilde mij niet opgeven en wilde blijven doen waar hij zin in had.

Ik was niet het soort meisje dat zomaar over zich heen liet lopen. Vooral als ik dingen onrechtvaardig vond, kwam er een soort pitbull in mij los. Ik heb dan ook veel moeten vechten voor mijn vrijheid en was vaak gezind op wraak!

In deze tijd liet ik af en toe mijn toekomst voorspellen door een waarzegster. Ik zag het kwaad er toen niet van in. Als haar voorspellingen waren uitgekomen, zou ik nooit van de drugs zijn afgekomen. Maar gelukkig had God een ander plan met mijn leven, zoals je aan het eind van mijn verhaal wel zult lezen!

Met 24 jaar danste ik voor een organisatiebureau op verschillende houseparty's e.d. Daarna begon ik houseparty's steeds leuker te vinden, het gaf me het gevoel van vrijheid! Het verlangen naar houseparty's werd steeds groter, house begon mijn thuis te worden en alle andere dingen in mijn leven kregen steeds meer een tweede plaats. Ik werd één met hen die ook daar kwamen, xtc-pillen slikken, blowen, cocaïne en speed snuiven met de nodige alcohol. Dit deed ik op het laatst alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Ik had in de tussentijd vertrouwde contacten opgebouwd met dealers en begon ook zelf te dealen op houseparty's. Ik sliep vaak nachten niet, leefde van weekend naar weekend en leefde er letterlijk op los! Na maanden zo te hebben geleefd, begon ik weer serieus na te denken over mijn leven. Naar de buitenwereld toe kwam ik vaak onverschillig, koud en hard over, maar van binnen schreeuwde er een meisje dat geliefd wilde zijn, gewoon om wie ze was!

Ik was ondertussen in contact gekomen met een organisatie die in xtc-pillen handelde. Het geld zou binnen stromen en macht zou toenemen, het werd me zo in de schoot geworpen! Steeds duidelijker werd ook mijn besef dat ik bezig was anderen te vernietigen. Macht, rijkdom, er op los leven, hielpen mij niet om mijn zware hart te verlichten. De dingen waar ik eerst zoveel plezier in had, begonnen steeds meer hun glans te verliezen. Schuld en leegte overweldigden mij en drukten me neer met hun gewicht. Wat was er nou over van die zogenaamde vrijheid en blijheid? Ook hierin voelde ik mij niet meer thuis. Ik was erg teleurgesteld in het leven en teleurgesteld in mijzelf. Ik vroeg me dan ook af: "Is dit nu het leven, Karin? Is dit wat je wilde?" Nee, ik wilde niet langer in leugens en onzekerheid leven. Er moest meer zijn dan dit! Nu had ik toch wel alles gezien. Ik wilde terug naar een normaal bestaan, maar ervaarde dat dit niet zomaar ging. Een onverklaarbare macht wilde mij een kant op hebben die ik niet meer wilde ingaan. Ik probeerde op eigen kracht ertegen te vechten, maar ervaarde dat die kracht sterker was dan ik. Het kwaad (satan) had mij in zijn greep en ik zat nog steeds aan hem gebonden.

Hoewel ik niets van God wist, schreeuwde ik het uit en riep: "GOD HAAL ME HIER UIT! IK WIL GEEN KWAAD MEER, IK WIL EEN ANDER LEVEN, HELP ME ALSTUBLIEFT! IK HEB SPIJT VAN WAT IK ALLEMAAL HEB GEDAAN!"

Wat er toen gebeurde, zal ik mijn leven lang nooit vergeten. Ik ervaarde zo Zijn aanwezigheid, er kwam zo een rust over me heen. Dit was nieuw voor mij. Dit was mijn eerste ontmoeting met God. Ik wilde meer van Hem weten. Ik wilde Hem leren kennen. God zag dit en bracht christenen op mijn pad. Ik ging met hun mee naar een evangelische kerk (De Deur), waar ik nu nog steeds bij zit. Na de dienst was er een oproep. Er werd verteld dat "al is je leven nog zo'n puinhoop, al heb je nog zoveel zondes gedaan in je leven, God wil je een nieuw leven geven. Hij houdt van jou, je kunt weer opnieuw beginnen samen met Hem. Vraag Jezus in je leven te komen, want Hij stierf voor jouw zondes aan het kruis".

Ik beleed mijn zondes die avond en vroeg Hem om mij te vergeven. Hij heeft me werkelijk schoongewassen, mijn hart voelde niet meer zwaar na dat ene gebed. Ik mocht met Hem opstaan in een nieuw leven! Mijn leven kreeg weer kleur!

Nu pas weet ik wat ware liefde is, dat is zijn genade (onverdiende gunst), die ik niet heb verdiend maar toch heb gekregen. Zijn liefde is niet te koop of te vinden in deze wereld. Vraag Jezus om in je hart te komen wonen en belijdt je fouten en zondes. Geef je leven aan Hem en je zult zijn liefde, genade, vrede en rust ervaren in je leven, die wèl blijvend is!

God heeft herstel in mijn leven gebracht en wonden door de jaren heen genezen, mij van occulte machten bevrijd, vloeken over mijn leven verbroken, o.a betrokkenheid in waarzeggerij, en een doel gegeven dat waard is om voor te leven. Hij heeft mij een man geschonken die echt van mij houdt! Samen hebben we twee prachtige, gezonde dochters gekregen. Mijn jongere zus en moeder hebben ook Jezus aangenomen als hun redder en Heer en God heeft de relatie tussen mij en mijn moeder hersteld. Als laatste wil ik je dit nog zeggen: Haal ook dat slot van je hart, want Hij is het waard om voor te leven!

Groetjes Karin